Barongan Kancing

Barongan Kancing

  • 2016-10-02 11:08:09
  • 3254

Saiki Blora rame yo lur nyenengke ati. ono hiburan barongan , batik dll.
aku kok dadi Kelingan jaman Jembatan pasar nduwur ijeh ono tulisane ajinomoto seng ono neng buku pelajaran kelas 3 SD.jaman blora ijeh rame karo produk kecap, saking ramene karo produk kecap, pas karnaval tujuh belasan kae ono kendaraan gendhul / botol kecap seng dadi bintange karnaval.kae angger karnaval, kendaraan gendhul kecap wi sering melu. yo ono ugo seng karo nyebar-nyebarke kecap sachetan neng penonton.
jaman kecap kae jaman barongan durung ono jedore. angger ono suoro tolektogleng konco-konco langsung do mblayu ndelok, tapi akeh ugo seng do ndelik mergo wedi. tapi paling seneng nek barongan desane dewe seng main, melu ngetutno karo nyekeli buntut barongan. nyekeli buntut barongan ki tugas seng paling gampang, lha piye? arep nuthuk gong yo ra iso, arep nyekel klonengan yo diseneni karo konco-koncone mergo ora iso berirama. opo maneh nek kon dadi barongane jan ora iso blas. barongan jaman mbiyen ki jan abot tenan, biasane di gawe soko wit pelem utowo wit mindik / wit meh seng gedhe, dadi yo ngerti dewe abote sepiro. Thor wae mboh kuat ngangkat mboh ora. konco-konco seng iso ngangkat mesti wes bangga, opo maneh iso kuat col stang, col stang iki nganggo barongan karo nyokot engsel barongane, dadi tangane col stang. bocah seng kuat mesti wes kondang neng konco-konco. nek aku sih isoku yo mung nyekeli buntute barongan.seng marai rame wi pas barongane kancing, barongane ngamuk,barongane ora iso mangap, isone mok glimbungan. jare-jarene sih barongane klebon, seng dadi barongan kesurupan. tapi nek pasaku yo seng dadi ora kesurupan, tapi ngamuk goro-goro diarani barongane ora galak. jal piye perasaanem nek pas lagi dadi barongan, kw ngempet kaboten ngangkat barongane terus di berok'i barongane ora galak?.
Tapi saiki barongan wes ora medeni koyok mbiyen, saiki barongan wes ngalahke produk kecap.barongan wes nduwe tempat tersendiri. bahkan saiki wes ono festival barongan nasional. pas ono info festival barongan pertama kae aku kaget, lho? tumben Blora ono acara kok pas hari libur, mesti iki bakal rame. biasane kan nek ono acara mesti pas hari kerja, dadi seng nonton yo mok sitik.konco-koncoku seng omahe luar Blora tak kabari tak jak ndelok barongan ng Blora daripada preinan do neng omah wae, idep-idep karo dolan omahku.
ndelalah rame tenan, awane ono arak-arak'an barongan bengine ono panggung pertunjukan barongan. saking ramene pas pertunjukan bengine, alun-alun kebak penonton do uyel-uyelan, ono seng anak'e disunggi mergo ra ketok panggunge, ono seng penek'an pager barang.tapi seng paling rame wi bakul kaset, acara barongan awan, bengine wes ono kaset videone, penjualan kaset barongan membludak,seandaine diitung mungkin ngalahke penjuaalan AADC 2 dalam sehari :D.disamping barongan, Blora yo ono festival batik. batik'e jan apik apik tenan lur, seng nganggo yo ayu ayu, jan pokok'e rame tenan.Tapi seng paling nyenengno wi nek pas malem taun baru, sepanjang jalan pemuda kebak tontonan.

Nek diibaratke cah cilik iki Blora lagi lucu-lucune, lagi nyeneng-nyenengkene.Lan nek misale Blora iki ibarat barongan, Blora iki lagi galak-galak'e,Tapi yo mugo-mugo barongane ora kancing.

SHARE:

Comments

Recent Posts

Ketika Produk Dipilih Bukan Karena Produknya

Ketika Produk Dipilih Bukan Karena Produknya

Anggap saja kita sekarang sedang dihadapkan hanya dengan 2 produk saja (produk A dan produk B) dan kita harus memilih salah satunya. Tidak ada yang tidak memilih, yang boleh

Wudlu Pria

Wudlu Pria

"WUDLU PRIA" sebuah tulisan unik yang menarik perhatian saya

Mudiklah, Kepulanganmu Tak Tergantikan

Mudiklah, Kepulanganmu Tak Tergantikan

Mungkin judul diatas sedikit egois atau seakan-akan tidak mengerti keadaan orang-orang yang berkeinginan untuk mudik tapi tidak bisa mudik (semoga ada jalan untuk mudik).

Blora itu Seperti Secangkir Kopi.Sedikit Pahit,Tapi Menyegarkan

Blora itu Seperti Secangkir Kopi.Sedikit Pahit,Tapi Menyegarkan

Blora adalah kota kecil yang terletak di perbatasan jawa tengah dengan jawa timur, tapi masih masuk wilayah jawa tengah.Mungkin banyak yang belum tahu atau belum menyadari kalau sebenarnya Blora

Blora dan Ubet-nya

Blora dan Ubet-nya

Banyak orang-orang Blora yang merantau ke luar kota dengan tujuan mengumpulkan modal untuk membuka usaha di Blora. yang jadi pertanyaan, apakah menurut mereka peluang membuka

Makanlah di Warung Yang Ada Daftar Harganya

Makanlah di Warung Yang Ada Daftar Harganya

Papan himbauan yang ceplas-ceplos di simpang lima semarang

Tak Lelo Lelo Ledung

Tak Lelo Lelo Ledung

Sebuah lagu/tembang/gendhing jawa lawas yg berjudul "tak lelo lelo ledung" , yang menurutku adalah sebuah harapan semua Ibu kepada anaknya kelak kalau sudah dewasa.Kalau

Yo Mboh Yo

Yo Mboh Yo

Atiku bungah sak bungah-bungahe pas krungu nek neng MblorO arep di bangun pabrik. mungkin mergo wes saking suwene olehku ngrantau, dadi pas ono berita arep dibangun pabrik